Comments are off for this post

Familiegudstjeneste søndag 04.12

Søndag 04.12 var det familiegudstjeneste på frikirken.

​Søndagsskoleteamet hadde som vanlig ansvar for familiegudstjenesten og det ble en flott og spennende gudstjeneste. Temaet for gudstjenesten var Sakarja og hans møte med en engelen i tempelet.
Både Sakarja og konen Elisabeth var langt opp i alderdommen og hadde gitt opp håpet om å få et barn selv om det var et av de høyeste ønskene de hadde. Da det ble Sakarjas tur til å gå inn i det aller helligste i tempelet for å tenne røkelse og ære Gud, ble han møtt av en engel som fortalte at de skulle få en sønn. Sakarja kunne ikke tro dette, og pga det ble Sakarja stum. Da han møtte folket som lovsang utenfor tempelet kunne han ikke si et eneste ord. 

Da sønnen endelig ble født ville alle at Sakarja skulle oppkalle sønnen etter seg selv, slik som tradisjonen var. Sakarja ville ikke dette for engelen hadde sagt at sønnen skulle hete Johannes og at han skulle gå foran og forberede vei for en frelser. Da Sakarja skrev navnet på en tavle og alle sa ut navnet Johannes kunne Sakarja endelig snakke igjen.

Gud straffet ikke Sakarja, men det fikk konsenkvenser at Sakarja ikke trodde. Men i det samme øyeblikket som Johannes fikk sitt navn, ble tausheten brutt. ​Gud fører oss igjennom prøvelser, og der det ser helt håpløst ut for mennesker kan Gud gripe inn og snu helt opp ned på vår tilværelse.

Sakarja kunne endelig fortelle om alt han hadde på hjertet etter å ha vært stum i 9 mnd.

Lydia ledet familiegudstjenesten 

Trym Rommetveit tente 2 adventslys

Lovsangsteamet ledet oss i herlig lovsang

Comments are closed.